Dăruiesc ziua mea de naștere copiilor spitalizați din România

 

Valentina Maghirescu Fundatia Inocenti București

100% Complete
13,396 RON
Sumă strânsă
9,999 RON
Target
74
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Vizitele la doctor nu sunt tocmai amintiri plăcute din copilăria mea. O policlinică de cartier, care deși avea desene pe ceva pereți și pe geamuri de sticlă, îmi trezea numai sentimente neplăcute când trebuia să merg cu mama la doctor. Din fericire, am fost un copil destul de sănătos, chiar dacă eram prea “slabă pentru vârsta mea”, prea “activă pentru vârsta mea”, “prea timidă”, prea, prea, prea… cum zicea doamna doctor. Au fost și câteva experiențe care m-au marcat negativ încă din copilărie, însă acum am șansa să pot acționa pentru ca alți copii să aibă o spitalizare mai ușoară, mai puțin traumatizantă și cât mai aproape de un mediu propice unei dezvoltări armonioase. Sunt alături de Fundația Inocenți de mai bine de 10 ani, iar anul acesta am decis să îmi donez ziua de naștere pentru a aduce bucurie celor care au cea mai mare nevoie de implicarea noastră: copiii spitalizați. 

 

Așadar, dacă vrei să îmi urezi anul acesta “La mulți ani” într-un mod diferit, donează pentru proiectul “Mai Voios, Mai Sănătos” și te asigur că fiecare donație contează enorm și va face numeroși copii fericiți.

 

Cu o donație de 30 lei poți asigura un pachețel de materiale creative pentru un copil bolnav. Nu mai vreau ca alți copii să crească cu amintiri neplăcute in spital și ȋmi asum să fac parte din această schimbare. 

Încă port în gând două evenimente care au transformat spitalizarea ȋntr-o experienţă dureroasă pentru mine, copiil fiind:

- sora mea mai mică se îmbolnăvește de hepatită și ajunge la spital, unde NU am voie să o vizitez. O văd la un etaj superior, de la un geam printre gratii și îmi povestește cum ceilalți copii sunt drăguți, au grija de ea, dar nu îi place acolo pentru că este singură și pentru că sunt gândaci. Pentru prima dată, îmi doream atât de mult să fie acasă sora mea, să mă joc cu ea, să am grijă de ea și să nu o văd printre gratii, într-un spital;

- adolescentă fiind, merg la spital pentru o banală operație de apendicită. Totul a fost bine, însă amintirea medicului este de cea a unui om dur, care m-a speriat crunt. La 2 zile după operație am “fugit” din spital, pe semnătura mamei. I-am spus că nu mai pot sta în spital, cu oameni reci, oameni care te tratează ca pe obiecte și nu te ascultă când vrei să le spui ceva. Drept urmare, am plecat acasă și am stat în pat câteva zile pentru a mă reface. Noroc cu mama care, ca orice mamă, este cel mai bun doctor pentru copilul său și m-a ajutat să revin la activitățile obișnuite mai repede decât orice remediu spitalicesc.

Aceste amintiri mă fac să lupt pentru ca astăzi, copii internați, singuri sau cu părinți, să poată avea o spitalizare mai ușoară, mai umană, mai blândă și cu mai multă cunoaștere/înțelegere pentru vârsta fiecăruia. Un psiholog căruia îi pasă de copil dincolo de orice diagnostic sau evaluare, un om care este alături de micul pacient și care îi explică puțin din procedurile medicale, un voluntar care aduce bucurie și zâmbet pe fețele copiilor spitalizați… toate se pot întâmpla cu sprijinul oferit de Fundația Inocenți în spitalele din România, toate se pot întâmpla cu sprijinul tău!

 

Poate suntem o picătură bună într-un ocean prea mare și prea virusat, dar această picătură poate face o mare diferență pentru cei care au nevoie de încurajare, suport și căldura umană pentru a trece peste momentele spitalizării mai ușor și mai repede. 

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Fundația Inocenți - Filiala București desfășoară trei tipuri de programe: suport educațional și integrare socială, suport psiho-social pentru copii spitalizați și Alfabetizare în sănătate mintală. 

"Mai Voios, Mai Sănătos!" este un proiect prin care echipa Fundației Inocenți București vine în sprijinul copiilor spitalizați, desfășurând activități de art-terapie medicală, terapie ocupațională și joc, în două spitale din București (Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu- Rusescu" și Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu") și în două spitale din Cluj (Clinica de Psihiatrie Pediatrică și Toxicomanie Cluj și Spitalul Clinic de Recuperare Cluj Napoca). 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, iti dai seama că acesta este, poate, cel mai fru

 

74 Donații

Anonymous

30 RON
09 Apr 2023

Mihaela Nestor-Penoy & Family

40 RON
La mulți ani!!!
25 Jul 2017
La multi ani
20 Jul 2017

Anonim

200 RON
05 Jul 2017
Keep going, Vali
17 Apr 2017

Valentina Costache

50 RON
La multi ani!
12 Apr 2017
12 Apr 2017
Always so grateful for my time with you and RCR in Bucharest! Thank you for your amazing work over so many years. I can't believe the little babies we held on our first trip there are now 11 years old!
12 Apr 2017

Anonymous

75 RON
11 Apr 2017

Florian

150 RON
La Multi Ani Maghireasco! Bravo, imi place foarte tare omul care ai devenit! Te pup cu drag.
10 Apr 2017

Radu, 7 ani

20 RON
10 Apr 2017
La multi ani cu multe bucurii, sanatate si proiecte frumoase !
10 Apr 2017

Emma rose

39 RON
Xxx
09 Apr 2017
La multi ani, Vali! :) Ai avut de ziua ta un concert minunat, dar iti doresc o zi de nastere alaturi de familie, maine, asa cum ai vrea tu sa fie.
08 Apr 2017

Anonymous

75 RON
Un proiect minunat al unul om cu suflet de Aur!La Multi Ani Vali!
08 Apr 2017

Irina Popa

30 RON
La multi ani Valica, in curand vin in concediu in tara, poate ne cafelim... Ina
08 Apr 2017
200 RON
08 Apr 2017

Eduard Maghirescu

150 RON
La mulți ani si multa sănătate iti doresc pe aceasta cale!!!
08 Apr 2017

Anonymous

50 RON
08 Apr 2017
300 RON
08 Apr 2017
Ease , Joy and Glory with everyone and everything in your life, today and every day!!!! Happy Anniversary!
08 Apr 2017
La multi ani!
08 Apr 2017
Sa ne traiesti, ca ne trebuiesti! La multi ani frumosi! :-*
08 Apr 2017
Sa fie cu folos
08 Apr 2017
07 Apr 2017

Cristina Ichim

200 RON
07 Apr 2017
300 RON
La multi ani! si iti multumesc pentru munca extraordinara pe care o faci!
07 Apr 2017
La multi ani draga mea!!! Esti o tipa faina si grozava, sper sa te ajute viata sa te pastrezi asa plina de energie si optimista pentru totdeauna!!!
07 Apr 2017

Anonim

1,000 RON
07 Apr 2017
Pentru copii spitalizati din Romania
06 Apr 2017
Valentina Maghirescu : Fundatia Inocenti București
Dăruiesc ziua mea de naștere copiilor spitalizați din România