Cel mai frumos cadou de ziua mea!

 

Stănica Bostănaru Fundatia Inocenti București

38% Complete
760 RON
Sumă strânsă
2,000 RON
Target
12
Donații
Vreau să fac o donaţie!

Peste mai puțin de două săptămâni împlinesc 30 de ani, o vârstă atât de rotundă și de frumoasă… 30 de ani plini cu întâmplări unele mai frumoase ca altele, cu oameni senini la chip și suflet, dar și cu tot atâția oameni cărora le-am dedicat misiunea mea personală.  A 30-a aniversare va fi despre  micuții care acum sunt parte a misiunii mele: copiii spitalizați. Ei sunt cei care au mai mare nevoie de implicarea noastră, de energia și toate resursele noastre pentru ca perioada de tratament sau recuperare să nu intre în categoria amintirilor neplăcute. Pentru nepoțeii mei, dar și pentru alte câteva sute de copii care trec anual prin experiența spitalizării, am decis să îmi donez anul acesta ziua de naștere.

 

Așadar, dacă vrei să-mi urezi un “La mulți ani” special, iată ce îmi doresc cu adevărat: donează pentru proiecțelul “Mai Voios, Mai Sănătos”. Orice sumă poate face diferența în viețile micuților spitalizați :), iar fiecare 30 lei asigură un pachețel cu rechizite care va ajuta un copil să petreacă perioada spitalizării într-un mod creativ și benefic recuperării lui. 

 

Am câteva crâmpeie de amintiri din copilăria mea, când am trecut prin experiența spitalizării, total neplăcută atât pentru mine, cât și pentru cei dragi mie. Eram o mânuță de om când am fost operată de apendicită și poate ar fi fost o intervenție banală, dar pentru mine nu a fost deloc așa. Pe lângă vârsta pe care o aveam, au intervenit și alți factori precum: lipsa întregii familii de lângă mine, timpul care parcă se dilata în așteptarea oricărui vizitator, mânuțele amorțite care-mi sprijineau capul priponit de geamul salonului, frica de oamenii aceia îmbrăcați în halate albe și care aveau o atitudine rece (frică alimentată și de părinții prezenți în salon cu ai lor copii care atunci când știau că vine medicul în vizită, pregăteau salonul ca pentru cea mai mare inspecție: pitit mâncare și dulciuri, aranjat copilul nu în poziția confortabilă lui, ci așa cum a zis domnul doctor, îndreptat cearceaf. Recunoașteți scenariul?), străinii cu care eram nevoită să împart salonul… 

Ani mai târziu, toate grijile mele s-au îndreptat către cei dragi mie, iar acum mă gândesc cu teamă de fiecare dată când unul dintre nepoțeii mei se îmbolnăvește. Și cum uneori spitalizarea este inevitabilă, nu-mi doresc nimic mai mult decât ca această experiență să nu fie una traumatizantă și, pe cât posibil, să păstreze bucuria copilăriei chiar și în acest context pentru că, nu-i așa?, copilăria nu ar trebui să se oprească la porțile spitalului. 

 

Vizualizez și cu mintea și cu sufletul ziua în care toți copiii vor căpăta înțelegere asupra tratamentului și necesității unora dintre procedurile medicale. Am încredere că va veni ziua aceea în care toți copiii își vor aminti cu drag de domnul/doamna doctor, de doamna asistentă, nu vor mai avea teamă de plimbarea până la dispensarul medical/ cabinetul medical… 

 

Iar în acest moment pași importanți în această direcție sunt făcuți de către Fundația Inocenți prin proiecțelul “Mai Voios, Mai Sănătos” - programul “Viața Copilului”, prin care specialiști ai Fundației Inocenți lucrează zilnic cu copiii spitalizați în două spitale din București și două din Cluj. Prin intermediul unor activități de art-terapie medicală, joc medical, arts & crafts, copiii nu doar că se distrează și au parte de câteva ore de relaxare, dar și capătă înțelegere asupra bolii și necesității tratamentului. 

Într-un mediu atât de prietenos, amintirile frumoase nu pot fi decât în siguranță! 

 

Ajută-ne să continuăm povestea aceasta atât de frumoasă!

Ajută-ne să dăm culoare și bucurie amintirilor tuturor copiilor! 

 

 

 

 


Recomandă-le prietenilor această campanie.

în beneficiul

Fundația Inocenți - Filiala București desfășoară trei tipuri de programe: suport educațional și integrare socială, suport psiho-social pentru copii spitalizați și Alfabetizare în sănătate mintală. 

"Mai Voios, Mai Sănătos!" este un proiect prin care echipa Fundației Inocenți București vine în sprijinul copiilor spitalizați, desfășurând activități de art-terapie medicală, terapie ocupațională și joc, în două spitale din București (Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu- Rusescu" și Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu") și în două spitale din Cluj (Clinica de Psihiatrie Pediatrică și Toxicomanie Cluj și Spitalul Clinic de Recuperare Cluj Napoca). 

Vine ziua ta. Este momentul în care ești în centrul atenției prietenilor, cunoscuților, familiei. Toata lumea te întreabă ce iți dorești să primești cadou, dar tu știi că ai tot ce îți trebuie și că nu îți dorești decât să fii aproape de cei dragi și să împarți cu ei bucuria și voia bună. Și, când se întâmplă așa, iti dai seama că acesta este, poate, cel mai fru

 

12 Donații

Anonim

200 RON
05 Jul 2017

Nicoleta Brusalis

30 RON
La mulți ani!
22 Jun 2017

Rasvana

50 RON
La multi ani draga mea! esti minunata! :)
09 Jun 2017

Monica BACIU

75 RON
La multi ani!
09 Jun 2017

Anca Nicolae

60 RON
La multi ani! :)
09 Jun 2017

Luminita Avram

75 RON
09 Jun 2017
La mulți ani!
08 Jun 2017
La mulți ani!
08 Jun 2017
La multi ani!
02 Jun 2017
La mulți ani!
31 May 2017

Anonymous

50 RON
La multi ani fain colorati!
29 May 2017

Anonim vesel

40 RON
La multi ani!!!
29 May 2017
Stănica Bostănaru : Fundatia Inocenti București
Cel mai frumos cadou de ziua mea!