Fundatia Inocenti București

Fundatia Inocenti București

Spiridus: construiesc viitorul

Status: Fundraising

Punând cărămidă peste cărămidă, este atât de simplu să oferim un viitor mai bun acestor copii! 

[ Show more ]

35,253 RON

Sumă:

22

Galantomi:

278

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

“Doamna, eu vreau să mă fac motostivuitorist ca tatăl meu”, C. 11 ani 

“Eu vreau să mă fac jandarm ca să salvez România”, A. 11 ani  

Copiii noștri nu au visuri mari, nici imposibile, însă au nevoie de mentori, de îndrumare, de sprijin și de certitudinea că va fi cineva alături de ei pe parcursul procesului de învățare… chiar și atunci când vor greși. Și aici nu vorbim doar despre familie, ci despre întreaga societate care ar trebui să își lase amprenta în mod pozitiv asupra vieților micuților. Dar, ce se întâmplă atunci când aspecte elementare precum: asigurarea minimului de rechizite, a pachețelului de hrană zilnic, sprijinul acordat în efectuarea temelor, electricitatea de acasă, haine curate reprezintă adevărate griji zilnice care ajung să umbrească evoluția copiilor? Noi, ca simpli actori în societate, ce facem? Acceptăm această situație, ne obișnuim cu ea, o ignorăm sau luăm atitudine și acționăm?

Fundația Inocenți București a ales să ia atitudine! În 2012 a deschis în București un program educațional destinat copiilor defavorizați, menit să îi ajute să depășească obstacolele întâmpinate în tot acest drum de învățare, să acopere lacunele educaționale, dar, în același timp, să își dezvolte abilitățile și competențele necesare unei vieți independente. Creșterea stimei de sine în rândul copiilor, bucuria din sufletele lor, seninătatea din privire, angajament tot mai mare în raport cu școala atât din partea copiilor, cât și a părinților, reprezintă doar câteva dintre rezultatele care ne motivează să depunem toate eforturile pentru ca planurile de viitor ale micuților noștri să devină reale.      

Iată ce își doresc să devină copiii noștri: https://www.youtube.com/watch?v=cr1vLikd2ig  

În acest moment, beneficiari ai programelor noastre de suport educațional și integrare socială sunt aproximativ 80 de copii de la Școala nr. 31, Școala Ferdinand (ambele din sector 2 București) și de la Școala nr. 2 Cățelu- comuna Glina. Toți copiii din programele noastre provin din medii defavorizate, precum: zona Lacul Tei- Maica Domnului, zona Gării de Est, precum și zona gropii de gunoi a Bucureștiului- Glina. Toți acești copii se confruntă cu grave deficiențe sociale, educaționale, economice și de sănătate care, de cele mai multe ori, le afectează negativ evoluția din toate punctele de vedere. De luni până vineri, specialiștii Fundației Inocenți asigură pentru acești copii suportul pentru efectuarea temelor, dar și pentru îmbogățirea bagajului de cunoștințe, organizează ateliere și sesiuni de dezvoltare personală, menite să îi ajute să își conștientizeze și dezvolte abilitățile și competențele de viață independentă. Pentru a susține și aproviziona activitățile în fiecare dintre cele școli, avem nevoie constant de consumabile, materiale creative, cărți, precum și de resurse financiare pentru a le putea facilita vizitele în alte medii (teatru, muzeu, cinema, companii), excursii, dar și pentru a asigura un mediu de învățare cât mai motivațional și plăcut. Cu o donație de 30 lei poți contribui la acoperirea uneia dintre aceste nevoi!

Punând cărămidă peste cărămidă, este atât de simplu să oferim un viitor mai bun acestor copii! 

Suma necesară: 20.000 lei