Mai Voios, Mai Sănătos!

Status: Fundraising

"Mai Voios, Mai Sănătos!" este un proiect prin care echipa Fundației Inocenți București vine în sprijinul copiilor spitalizați, desfășurând activități de art-terapie medicală, terapie ocupațională și joc, în două spitale din București (Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului "Alessandrescu- Rusescu" și Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu") și în două spitale din Cluj (Clinica de Psihiatrie Pediatrică și Toxicomanie Cluj și Spitalul Clinic de Recuperare Cluj Napoca). 

Suma:

63,837 RON

Galantomi:

23

Donatii:

429

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

De peste 20 de ani, Fundația Inocenți - Filiala București derulează programul de sprijin al copilului spitalizat, “Viața Copilului”, în cadrul Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului “Alessandrescu- Rusescu” București și, mai nou, la Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu” București, dar și în alte două unități spitalicești din Cluj: Clinica de Psihiatrie Pediatrică și Toxicomanie Cluj și Spitalul Clinic de Recuperare Cluj Napoca. Beneficiarii noștri sunt copiii cu vârste cuprinse între 0-18 ani, spitalizați în diferite departamente de pediatrie din aceste spitale. Este vorba despre peste 1500 de copii care beneficiază de activități de tip art-terapie, terapie ocupațională și joc, organizate și desfășurate de către echipa noastră de specialiști și voluntari în saloanele copiilor sau/și în camera de joc. Acest program de inspirație americană este creat și adaptat special pentru a veni în întâmpinarea nevoilor psiho-sociale ale copiilor bolnavi, precum și a familiilor acestora. Prin joc, distracție, activități art-terapeutice și recreative, copiii parcurg mai ușor perioada spitalizării și a tratamentului care, în funcție de situație, pot lăsa urme adânci în psihicul și dezvoltarea copilului.

Pentru a susține și aproviziona activitățile în fiecare dintre cele patru spitale, avem constant nevoie de recuzită sub formă de materiale creative: creioane, carioci, foi colorate, lipici, recuzită medicală (mănuși chirurgicale, măscuțe, seringi etc, toate pentru art-terapie medicală), cărți și board-games (pentru adolescenți), păpuși de deget, marionete, cărți cu povești, pastă modelatoare, sclipici etc. Toate materialele folosite în acest program sunt noi pentru a asigura respectarea regulilor de igienă (în plus, le dezinfectăm după fiecare folosire) și din considerație pentru copiii bolnavi pe care îi sprijinim.

Cu o donație de 30 lei poți asigura un pachețel de materiale creative pentru un copil bolnav, pe o perioadă de câteva săptămâni.

Este atât de simplu să aduci zâmbetul pe chipul copiilor bolnavi !

Suma necesară derulării acestui proiect: 20000 lei